Много сайтове за търсене на работа предлагат напълно готови образци на автобиографии. Въпреки това, ако искате да напишете собствена автобиография и да я изпратите по електронната поща на заинтересованите работодатели, използвайте образците само като модел.

Препоръчваме автобиографията да не е твърде дълга. 1-2 листа ще бъдат достатъчни.

Необходими атрибути на автобиографията:

- Фамилно и собствено име;
- Мястото, за което кандидатствате;
- Желаното ниво на заплата (ако се изисква от работодателя);
- Образование;
- Предишна заетост;
- Изпълнявани служебни задължения;
- Допълнителни умения, които не са изпълнявани на предишните работни места;
- Допълнителна информация за себе си (езикови умения, допълнителни курсове и др.).

Смятаме, че е добре, ако в автобиографията се посочва причината поради която сте напуснали предишната си работа. Тази информация ще разсее съмненията на работодателя, че просто сте "били помолени да напуснете" предишната си работа.

Ако уволнението е поради лични причини, независещи от каквато и да е причина, свързана с предишната ви работа, това ще бъде значителен "плюс" във ваша полза. Само не пишете в автобиографията невярна информация. Това лесно може да бъде проверено.

Не забравяйте, че вашата автобиография и мотивационното ви писмо са вашата визитна картичка. Начинът, по който ще представите себе си ще повлияе на това дали може потенциален работодател да прояви интерес към вас.

Можете да покачите шансовете си за намиране на работа, ако публикувате своята автобиография и в сайтове за търсене/предлагане на работа. Има доста такива сайтове в интернет - проверете навсякъде!

Регистрирайте се на сайта, абонирайте се за нови и интересни работни места. Сега тази услуга безплатно се предлага от много сайтове.

Не чакайте работодателите веднага да обърнат внимание на вашата автобиография. Търсете активно и предлагайте своята кандидатура. И, разбира се, не забравяйте да погледнете реклами във вестниците и да разпитате своите познати за евентуални свободни работни места в техните фирми.

Само активните действия ще дадат резултат!
 


Comments


Comments are closed.